Ugrás a tartalomhoz

Vonja vissza a lakbéremelést a III. kerületi önkormányzat vezetése!

A III. Kerületi Önkormányzat Fidesz frakciója már az idei költségvetés elfogadásakor is tiltakozott azon rendeletmódosítás ellen, amely a közös költség egy részét ráterhelni javasolta az önkormányzati bérlakásokban élőkre.

A tiltakozásnak nem lett eredménye, a balliberális többség megszavazta a plusz terhet.

A módosítás több mint 1600 óbudai családot érint, tőlük kívánnak beszedni éves szinten plusz 192 millió forintot ezen a jogcímen. Meggyőződésünk, hogy ez az eleve elhibázott döntés a mostani helyzetben teljesen tarthatatlanná vált. Óbudaiak tömegei veszítik el munkahelyeiket, ezért most inkább csökkenteni kéne a terheiket, nem pedig növelni.

Két hete egy több pontból álló javaslatcsomagot terjesztettünk dr. Kiss László polgármester elé, melyben többek között azt javasoltuk, hogy kerüljenek felülvizsgálatra a lakbérek, fontolják meg a szociális lakbér beszedésének esetleges felfüggesztését. A javaslatainkra érdemi válasz azóta sem érkezett.

Felszólítjuk Dr. Kiss László polgármestert és a balliberális képviselőket, hogy azonnal vonják vissza a rendeletet, és mindaddig ne történjen lakbéremelés, amíg a koronavírus járvány okozta gazdasági válság el nem múlik.

Puskás Péter
frakcióvezető
Óbudai Polgári Frakció