Ugrás a tartalomhoz

Törvénytelen összeférhetetlenségi eljárás

Törvénytelenül indított összeférhetetlenségi eljárást Bús Balázzsal szemben a DK-s polgármester, Kiss László – állapította meg az önkormányzatok felett törvényességi felügyeletet gyakorló kormányhivatal. A vizsgálat eredménye szerint az önkormányzat jogszerű működéséért felelős jegyző követett el mulasztást, amikor nem figyelmeztette a jogi helyzetre a képviselői munkája mellett állami tisztséget vállaló korábbi polgármestert. Bús Balázs rágalmazás miatt feljelentést tett Szabó Tímea és az Atlatszo.hu baloldali portál ellen.

Az összeférhetetlenség kiderülésekor azonnal megszüntette azt Bús Balázs, így az összeférhetetlenségi eljárás megindítása okafogyottá vált. Szintén megállapították, hogy képviselőként a volt polgármester nem vett fel jogtalan tiszteletdíjat, képviselői megbízatását tisztességesen látta el.

Mulasztást az önkormányzat jogszerű működéséért felelős jegyző követett el, amikor nem figyelmeztetett a jogi helyzetre. Bús Balázs, aki az összeférhetetlenségről tudomást szerezve azonnal lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról,  Facebook-oldalán számolt be a vizsgálat eredményéről.

Vagyonbevallásomból az is kiderül, hogy óbudai képviselőségemért kapott tiszteletdíjamat kerületi civileknek, rászoruló szervezeteknek, vagy egészségügyi intézményeknek adtam. Szinte kizárólag olyanoknak, akiknek a Szabó Tímea féle szociálisan érzéketlen városvezetés 2 év óta megszüntette, vagy lecsökkentette a támogatásukat.
– Az elmúlt években támogattam többek között:
Jövőbarát Egyesület
Máltai Szeretetszolgálat
Don Bosco Szalézi Rend
Jó pásztor nővérek
Elveszett Állatok Alapítvány
Összefogás Óbudáért Egyesület
Margit Kórház
Regőczi István Alapítvány
Unicef

Bús Balázs a civil szervezetek támogatása mellett saját költségén két könyvet is kiadott: az Óbudán élt Nagy László és Szécsi Magda verseiből (2020), valamint Czakó Gábor, békásmegyeri író munkásságából (2021).

Szerencsésebb lenne, ha a rózsadombi villájában Gyurcsány Ferenc által kiválasztott Szabó Tímea a képviselői fizetéséből ( havi 2,4 mft) nem fizetett hazugságot terjesztene és finanszírozna, hanem visszaadná az óbudai rászorulóktól és a szakrendelőktől elvett támogatásokat – fogalmaz posztjában.

Bús Balázs rágalmazásért feljelentést tett Szabó Tímea és az Atlatszo.hu baloldali portál ellen.

Április 3-án arról is dönthetnek a kerületiek, hogy véget vetnek a Szabó Tímea féle gyűlöletpolitikának és semmittevésnek.

Magyarország előre megy, és nem hátra!