Ugrás a tartalomhoz

Szavak helyett a tettek beszéljenek!

Az Óbudai Polgári Frakció valamennyi képviselője felajánlotta és el is utalta egyhavi tiszteletdíját a kerületi Koronavírus Védelmi Alap részére. A cselekvő összefogás mutatja meg, ki az, aki túllép a szavakon!

Az óbudai képviselő-testület valamennyi polgári képviselője hozzájárult az önkormányzat Koronavírus Védelmi Alapjához egyhavi tiszteletdíjával. A felajánlás már a Védelmi Alap számláján van, a beérkező támogatásokat a polgármester ígérete szerint a háziorvosi rendelők kézfertőtlenítő ellátásra, szájmaszkok beszerzésére, a rászorulók ingyenes ételszállítására használja majd fel az önkormányzat.

A Fidesz-KDNP képviselői nem először támogatják tiszteletdíjukkal a kerület egészségügyét. Bús Balázs és alpolgármesterei a tavalyi évben hasonlóan egyhavi fizetésükkel támogatták a Szent Margit Kórházat, hozzájárulva ezzel az intézmény fejlesztéséhez és a kerületi betegek magasabb színvonalú ellátásához. Emlékezetes: a 2019-es kezdeményezéshez akkor egyik ellenzéki, baloldali képviselő sem csatlakozott!

Azt a Margit Kórházat biztosította erkölcsi és anyagi értelemben támogatásáról Bús Balázs és a kerület három alpolgármestere, melyet 2008-ban a Gyurcsány-kormány bezárt. Az az egykori miniszterelnök akarta elvenni a kerületiek százéves kórházát, akinek a pártjába Kiss László polgármester, választóit átverve, tavasszal átjelentkezett.  Mint ismeretes, a Szent Margit Kórház önállóságát csak a 2010-es kormányváltást követően, Orbán Viktor adta vissza az Óbuda-Békásmegyeren élőknek.

A kerületi egészségügy fejlesztése, támogatása fontos terület az Óbudai Polgári Frakció képviselői politikájában. Bús Balázs nevéhez köthető, hogy az Egészséges Budapest Program több mint 5 milliárd forint támogatást biztosít a kerületi szakrendelők felújítására. A Szent Margit Kórház működését is folyamatosan támogatta az elmúlt években a polgári vezetésű önkormányzat a kerület költségvetéséből, de több alkalommal támogatta az intézményt Varga Mihály pénzügyminiszter, országgyűlési képviselő személyesen, valamint számos vállalkozás is felajánlott anyagi vagy tárgi eszközöket a kórház fejlesztéséhez.

A kerület idei költségvetésének tárgyalásakor a polgári képviselőcsoport módosító javaslatot nyújtott be, melyben a Margit Kórház közvetlen, nevesített támogatása is szerepelt. A baloldali többség – valamennyi más javaslattal együtt – leszavazta a Szent Margit Kórház támogatását.