Ugrás a tartalomhoz

Összefoglaló az óbudai képviselő-testület októberi üléséről

Továbbra is hallgat Kiss László, a DK polgármestere a nyári botrányáról, miszerint eltitkolta a hígított szennyvíz beengedéseket az óbudaiak elől. A sajtóban a legutóbbi ülés óta újabb megdöbbentő adatok jelentek meg, amelyek szerint a polgármester 3 hónap alatt összesen 23 alkalommal titkolta el, hogy hígított szennyvizet engedtek a Dunába, a Római-part közvetlen közelében. Azzal, hogy az egyesült baloldal képviselői értehetetlen módon eltűrik a DK-s polgármester magatartását, ők is bűnrészesekké válnak az emberek egészségét veszélyeztető elhallgatási botrányban.

A korábbi pártját és szavazóit is eláruló polgármestert arról is megkérdeztük, hogy milyen társadalmi egyeztetéseket folytattak le, milyen tanulmányokat készítettek el, mielőtt önkényesen egyirányúsították a Hunyadi utca egy szakaszát? Jól látszik, hogy Kiss Lászlóék, ahogy az elmúlt években folyamatosan, most is koncepció, átgondoltság, a következmények felmérése nélkül hoznak olyan esetleges és elhibázott döntéseket, amelyek nem megoldják az emberek problémáit, hanem súlyosbítják azokat és csak arra alkalmasak, hogy bosszantsák a kerületben élőket.

Elkeserítő, hogy Óbuda-Békásmegyer 2019 óta csak a DK-s polgármester botrányaival, vagy a kerületet ért szégyenfoltokkal tud bekerülni az országos hírekbe. Hatalmas szégyen, hogy bár Kiss László minden évben nagyobb megemlékezést szervez Göncz Árpád halálának október 6-i évfordulójára, mint az aradi vértanúk emlékére, mégis hagyták kiszáradni a volt köztársasági elnök emlékfáját, amit így ki is kellett vágni. A képmutatás és a kerületi zöldpolitika álságosságának igazi szimbóluma, ahogy hagyták elpusztulni, majd kivágatták az emlékfát úgy, hogy nem ültettek újat a helyére. A testületi ülésen azt javasoltuk, hogy az önkormányzat minél hamarabb gondoskodjon a fa pótlásáról és méltó gondozásáról.

A baloldal hűen önmagához, tovább sarcolja az óbudai lakosságot. Kiss László vezetésével a baloldali képviselők megszavazták a helyi adók 15%-kal való emelését 2024 január 1-től. Az átlátszó magyarázat továbbra is az önkormányzatok kivéreztetése, amely hazugság számtalanszor megbukott az elmúlt években. Az emelésekkel közel 750 millió forinttal növekszik Kiss Lászlóék bevétele, miközben ugyanazon az ülésen azért kellett módosítani az önkormányzat költségvetését, mert újra emelkedett az államtól érkezett támogatás összege, valamint az energiaárak helyes kormányzati kezelése miatt további 600 millióval csökkentek az önkormányzat kiadásai. Kiss Lászlóék gátlástalanul hazudnak az óbudaiak szemébe, miközben csak a pártkasszát és a saját zsebüket tömik az emberek kárára.

Egyre kínosabbá válik az a bohózat is, ahogy Kiss László és csapata a legfőbb választási ígéretét, a gyermekszakrendelő létrehozását kezeli. A helyszínül szolgáló épület felújítását még az előző vezetés kezdte el, így az az egyetlen beruházás, amely megvalósult a fejlesztésből. Az épület hosszú hónapok óta készen áll, Kiss Lászlóék lustasága és hozzá nem értése miatt azonban nem indulhat el a gyógyítás a rendelőben, hiszen kísérletet sem tettek orvosok szerződtetésére. Nincs semmilyen kidolgozott terv sem a szakrendelő egészségügyi tevékenységére, sem annak finanszírozásra. Mindez jól mutatja, hogy részükről pusztán egy hazug ígéret volt a gyermekszakrendelő felállítása, valójában sohasem akarták azt megvalósítani.

A Kormányhivatal megállapította, hogy jogsértő volt az óbudai baloldal reklámmutyi kísérlete. Törvényességi felhívással élt a Főváros Kormányhivatala az önkormányzat felé, amiért Kiss László és a DK háttérszervezete 10 évre 90%-os kedvezményt biztosított volna egy Bajnai Gordonhoz köthető cégnek új reklámhelyek létrehozására és üzemeltetésére a kerületben. A haveroknak komoly közpénzeket juttató gátlástalan propagandát egyelőre sikerült megakadályozni, de nincs kétségünk, hogy Kiss és társai újra és újra meg fogják próbálni.