Ugrás a tartalomhoz

Orbán Viktor: A győzelem feltétele, hogy nekünk kell a legjobbakká válnunk

„Mindig jó, ha az ember barátok között beszélhet, és ha szavai mögött van fedezet” – mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary kiemelt szónokaként. Hozzátette, egy hónapja nyerte meg a választást és négy napja alakította meg ötödik keresztény-konzervatív kormányát.

Mint mondta, nagy utat tettünk meg az elmúlt évtizedekben, amikor csak szamizdatokból olvastuk, mi történik az Egyesül Államokban: most pedig itt állunk és hazánk ad helyet ennek a politikai gyűlésnek. „Akkoriban irigykedtünk önökre, irigyeltük a demokratikus vita kultúráját, a szabadságot, amelyben a közös dolgaikat rendezték Amerikában, Reagen elnököt, holott nekünk csak a szürke öltönyös funkcionáriusok jutottak. Ha látták a Csernobil című sorozatot, lehetnek elképzeléseik” – fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor: A liberálisok az első adandó alkalommal a kommunisták mellé álltakFORRÁS: MTI/MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA/MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA/FISCHER ZOLTÁN

Nekünk kell a legjobbnak lenni

Orbán Viktor azzal kapcsolatban, hogy a magyar jobboldal miért ilyen sikeres, az amerikai Patton tábornokot idézte: „a csata mindenkiből kihozza a legjobbat és megtisztít mindentől, ami gyengévé tesz. Ez a politikára is igaz” – tette hozzá, hangsúlyozva:

A GYŐZELEM VÉGSŐ FELTÉTELE, HOGY NEKÜNK KELL A LEGJOBBAKKÁ VÁLNUNK.

Kifejtette, van egy probléma Amerikában is, amellyel a magyarok már sikerrel megküzdöttek: a progresszív liberálisok közéleti dominanciája. „Konzervatívként úgy kell éreznünk magunkat, mint Stingnek New Yorkban” – mondta. A magyar kormányfő úgy fogalmazott: a rendszerváltás előtt a magyarok is woke-világban nőttek fel, csak akkor még a kritikai fajelméletet tudományos szocializmusnak nevezték.

Fellázadtunk és a nyolcvanas évek végén úgy döntöttünk, ebből elég volt– jelentette ki. „A kommunisták erőszakos válasza nem maradt el, de kitartottunk” – tette hozzá. Mint mondta: azt hittük végre megkaptuk, amire vágytunk, de tévedtünk. A liberálisok az első adandó alkalommal a kommunisták mellé álltak. Kiderült, hogy természetes szövetségesek.

Orbán: A terv sikerült

A KORMÁNYFŐ SZERINT TRUMP ELNÖK ÚR PONTOSAN ÚGY JÁRT, AHOGY MAGYARORSZÁG 2002-BEN. MINT FOGALMAZOTT, JÓL KORMÁNYOZTUNK, DE A MAGYAR BALOLDAL MOCSARA LEHÚZOTT BENNÜNKET.

„Azt tartja a Szentírás, gyümölcséről ismerszik meg a fa. A progresszív kormányzás gyümölcse magáért beszél: gazdasági csőd, utcai erőszak. Ha baloldali kormány kerül hatalomra, a történet vége szinte mindig ugyanez” – mutatott rá. „De 2002-ben a választási vereség után – folytatta – a megmaradt csapatainkból népmozgalmat és szellemi ellenállást szerveztünk, nem törődtünk bele a kisebbségi helyzetünkbe és meghirdettük a rekonkvisztát.A TERV SIKERÜLT, 2010-BEN VISSZATÉRTÜNK.Lépésről lépésre, tégláról téglára harcoltunk és építkeztünk. A recept elkészült. Már levetettük a laboratóriumi orvosi köpenyt, Magyarország megkapta a negyedik dózist, és jelentem: a beteg teljesen meggyógyult” – húzta alá.

A magyar kormányfő ezután úgy folytatta, a recept nyílt felhasználású, szabadon elvihető, amely a következő 12 pontból áll:

„Első pont, hogy a saját szabályaink szerint kell játszani. Aki pedig nem a saját szabályai szerint játszik, az bizonyosan veszíteni fog. A második pont, hogy nemzeti konzervativizmust kell érvényesíteni a belpolitikában. Ebből adódik a harmadik pont, azaz a nemzeti érdek képviselete a külpolitikában.”

Orbán: A választók oldalán kell maradni

„Nemzeti konzervatívizmus a belpolitikában – ez a második pont.” Orbán ismertetése szerint a választók oldalán kell maradni. „Azért döntöttünk úgy, hogy felépítjük a falat, mert a választók ezt szerették volna” – ismertette.A dolog titka, hogy nem kell túlgondolni.A progresszívek a vágyálmaikat akarják a társadalomra kényszeríteni, és a fontos kérdésekben az emberek nem szeretik a lázálmokat” – mondta Orbán Viktor. „A harmadik pont: nemzeti érdek a külpolitikában. A nemzet az első, érdekalapú külpolitikára van szükség és ez sokszor nem könnyű.A szomszédban zajló háború esetében elítéljük a támadót és a megtámadottat segítjük, de Magyarországot a NATO és a magyar honvédség védi meg, és nem Ukrajna. 

A magyarok szívesen segítenek, de a háború árát nem akarják megfizetni” – tette hozzá. „A mi érdekünk a béke helyreállítása.”

Orbán Viktor 12 pontot vázolt felFORRÁS: MTI/MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA/MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA/FISCHER ZOLTÁN

A magyar emberek elutasították a gyermekek érzékenyítését

„A negyedik pont: legyen médiánk” – ismertette Orbán. „A modern nyugati média a baloldali állásponthoz igazodik” – tette hozzá. „Ismerem a nyugati demokrácia régi ethoszát, hogy a pártpolitikának és a sajtónak el kell különülnie, de a demokraták Amerikában ezt nem tartják be.” A kormányfő szerint a republikánus médiumok nem veszik fel a versenyt a demokratákéval. Az ötödik pont, hogy le kell leplezni az ellenfeleink szándékát. Orbán szerint tabudöntögetőnek kell lenni. „Már azelőtt napvilágra hozzuk mire készül a baloldal, mielőtt hatalomra kerülnének.Napvilágra hoztuk az LMBTQ-ügyeket, és a magyar emberek a gyermekek érzékenyítését elutasították.

Hatodik pont a gazdaság. Orbán közölte, csak olyan gazdaságpolitikát szabad folytatni, amivel azok is jól járnak, akik nem rájuk szavaztak. Az emberek előre akarnak jutni az életben, ha egy jobboldali kormány ezt nem tudja szállítani, akkor bukásra van ítélve. „Hetedik pont, hogy ne szoruljunk ki a szélre” – mondta a kormányfő. „Az emberek egyik szélsőségből sem kérnek” – tette hozzá.

Mindennap olvassunk!

Nyolcadik pont: mindennap olvassunk. A kormányfő szerint a bonyolult dolgok átadására és megértésére a könyveknél eddig nem találtak ki jobb dolgot. A kilencedik pont: legyen hited. „A hit hiánya veszélyes, aki nem hiszi, hogy lesz egyszer végelszámolás, akkor úgy van vele, hogy bármit megtehet, ami a hatalmában áll. Magam is megtanultam, hogyha nem foglalkozunk a hitélettel, akkor elveszünk.” Tizedik pont: keress barátokat. „A konzervatívok a legkisebb ügyben is képesek összeveszni egymással, nekünk fontosak a szellemi nüanszok, de mindig a közös pontokat kell keresni.Jó példa erre, hogy a Vatikán a legfontosabb szövetségesünk több kérdésben, de az illegális migrációról mást gondolunk.

11. pont: építs közösségeket. „Nincsen konzervatív politika működő közösségek nélkül. Minél magányosabbak az emberek, annál több ember megy a liberálisokhoz” – mondta a kormányfő. A 12. pont: építs intézményeket. Intézményekre és intézetekre van szükség a sikeres politikához. Orbán szerint az intézmények velünk maradnak, míg a politikusok jönnek mennek. „Az egész világ hatalmas változásokon megy keresztül” – tette hozzá.Soha nem gondoltuk volna, hogy a kommunisták Nyugatról térhetnek vissza. 

Orbán Viktor: Két évünk van arra, hogy felkészüljünk

Orbán Viktor szerint ugyanazok az emberek ülnek Washingtonban és Brüsszelben. „El akarják törölni a nyugati életformát” – tette hozzá. „Fel kell vennünk a harcot, és csak együtt és szervezetten lehetünk sikeresek. Vissza kell venni az intézményeket Washingtonban és Brüsszelben, koordinálni kell a csaptainkat.2024 pedig sorsdöntő év lesz: választások lesznek Európában és Amerikában. Két évünk van, hogy felkészüljünk.Csak meló van és csinálni kell” – zárta a kormányfő.

Forrás: Origo