Ugrás a tartalomhoz

Nyomozás: kokainbizniszből fedezhették Szabó Tímea kampányát

Kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt indított nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda az Anonymous egyik videóján elhangzottak miatt. A hangfelvételen Fischer László baloldali háttérember arról beszélt, hogy a DK-s vezetésű III. kerület ellenzéki jelöltje, Szabó Tímea vélhetően drogkereskedelemből finanszírozza a kampányát. Az ügyben Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő tett feljelentést – írja a magyarnemzet.hu.

Anonymuos március 26-án tette közzé azt a hangfelvételt, amelyben a DK-s vezetésű III. kerületi önkormányzattal üzleti kapcsolatot ápoló Fischer László ügyvéd arról beszél, hogy a baloldali összefogás helyi jelöltje, Szabó Tímea drogkereskedelemből finanszírozza a kampányát. Az ügyben feljelentést tett Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő, amelynek nyomán vizsgálatot indított a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) – olvasható a hatóságnak a szerkesztőségünknek küldött válaszában.

A Budai Gyula által tett feljelentést a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda befogadta és kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad – olvasható a cikkben.

A nyilvánosságra került hanganyagban Fischer László kifejtette, hogy Marbelláról jön a pénz, ám az összegek utaztatása nem egyszerű. Az is kiderült, hogy kanyaronként háromszáz-négyszáz millió forintot tudnak behozni az országba.

A beszélgetés legizgalmasabb része azonban az volt, amikor a pénz eredete került szóba. – Remélem, nem ilyen drog vagy akármi cucc – teszi fel a kérdést egy számunkra ismeretlen férfi. Fischer erre mindössze annyit válaszolt, hogy „ne reménykedjél”, majd hozzátette, „nem fegyver, az biztos, (…) szerintem kokain”. – Tömbben hozzák be, kilószámra hajóval – hangoztatta.

Borítókép: Szabó Tímea beszél az Országgyűlésben 2018-ban (Fotó: MTI/Kovács Attila)