Ugrás a tartalomhoz

Nyílt levél a letartóztatási hullámhoz vezető korrupciós vádak miatt

Gyurcsány Ferenc, elnök – Demokratikus Koalíció
Kunhalmi Ágnes, társelnök – MSZP
Komjáthi Imre, társelnök – MSZP
Donáth Anna, elnök – Momentum
Schmuck Erzsébet, társelnök – LMP Magyarország Zöld Pártja
Ungár Péter, társelnök – LMP Magyarország Zöld Pártja
Szabó Rebeka, társelnök – Párbeszéd – Zöldek
Tordai Bence, társelnök – Párbeszéd – Zöldek
Tisztelt Pártelnök Hölgyek és Urak!
Minden bizonnyal Önök is értesültek a sajtóból Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának Polgármesteri Hivatalában az elmúlt napokban lezajlott eseményről, arról a letartóztatási hullámról, amelyről a Központi Nyomozó Főügyészség a következő közleményt tette közzé:
„A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt a mai napon, több helyszínen eljárási cselekményeket végzett és négy személyt őrizetbe vett.
A megalapozott gyanú szerint egy férfi a kft-jén keresztül 2021-ben szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a Budapest Főváros III. Kerület – Óbuda-Békásmegyer Önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal. A gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékeként beérkezett pénzösszegeket készpénzben felvették, és korrupciós célokra fordították. A bűncselekmények elkövetéséhez használt cég megszűnt, a gyanúsított a cég könyvelési iratainak őrzéséről a törvényi követelmények ellenére nem gondoskodott. A nyomozó ügyészség a négy személlyel korrupciós és gazdasági bűncselekmények megalapozott gyanúját közölte.”
Úgy gondolom, mindannyiunk érdeke, hogy a lehető leghamarabb tisztázni tudjuk a felmerült vádakat és az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat tisztességén esett csorbát. Ezért kérem, hogy Önök is támogassák frakciónk kezdeményezését rendkívüli testületi ülés összehívásáról.
Fontos, hogy Óbuda-Békásmegyer ne kizárólag a botrányaival legyen képes bekerülni a híradásokba, ezért haladéktalanul folytassunk le egy olyan mindenre kiterjedő belső vizsgálatot, amely fényt deríthet arra, mi történt és mi történik jelenleg a Polgármesteri Hivatalban.
Kérem, hogy lépjenek kapcsolatba a pártjaik III. kerületi önkormányzati képviselőivel, és kérjék meg őket, hogy jöjjenek el a rendkívüli képviselő-testületi ülésre, és támogassák a fenti ügy kivizsgálását!
Üdvözlettel:
Puskás Péter
frakcióvezető
Fidesz-KDNP