Ugrás a tartalomhoz

Lovarda épül a Mocsáros északi részén

Mint ahogyan több óbudai Facebook-csoportban is olvasható volt, valóban munkálatok folynak a Mocsárosdűlő északi részén, az Aranyhegyi út és a Határ út által bezárt területen. A helyiek úgy értesültek, lovarda lesz itt.

Az itt élők arról is tudnak már, hogy Karácsony Gergely főpolgármester öt évre ingyen adott itt 2,5 hektár területet a zuglói Zabszalma Alapítványnak, ami a honlapja szerint lovasterápiával foglalkozik, 2017 októberi létrejötte óta. Az alapítvány a Tengerszem utcában, a Rákos patak mellett hirdeti magát, de a Mester utcában van bejegyezve, a 40-44-es szám alatt, az ötödik emeleten. Ez a cím amúgy az alapítvány egyetlen kurátorának az állandó lakhelye is.

Áll a villanyoszlop, kiásták a vezetéknek való árkot

A weblapon fellelhető adatok szerint a 150 ezer forintos vagyonnal létrehozott közhasznú szervezetet F. R. magánszemély alapította, aki az Orbánhegyi úton lakik. Megtudhatjuk azt is, hogy a feltöltés időpontjában öt terápiás lóval rendelkeznek, de ezekről a nevükön kívül nincs információ, fénykép. Mint ahogyan a „Bemutatkozás”-ra kattintva sem találunk tartalmat. Azt is gyorsan megállapíthatjuk, hogy a weblap 2018-ban frissült legutóbb. Az alapítvány nyilvános Facebook-oldalán viszont vannak aktuális programok, amiket már a Kacsóh Pongrác út 141-es szám alatti lovardába hirdetnek.

Kiemelt kép: Elkerítették a terület egy részét