Ugrás a tartalomhoz

Közlemény – Kiss Lászlónak nem volt elég 5 évnyi rombolás Óbuda-Békásmegyeren

A DK polgármestere közösségi oldalán jelentette be, újraindul a polgármesteri székért, hogy tovább folytathassa lezüllesztő és a kerület fejlődését gátló munkáját.

Kiss László megválasztása óta semmi mást nem tesz, mint folyamatosan hazudik az embereknek. Hazudott saját korábbi pártjának, akiket azonnal elárult Gyurcsány Ferenc kedvéért. Hazudott és elárulta új pártját is, ahonnan képviselők léptek ki miatta. Hazudott az óbudaiaknak, amikor bizonyíthatóan ő maga kötött egyezséget a fővárossal a Mocsárosdűlő beépítéséről. Hazudott, amikor a kerületiek képviseletére esküdött fel, de egyetlen olyan egyeztetésen sem jelent meg, ahol az önkormányzatnak juttatott forrásokról kellett volna tárgyalni. Hazudott a választási kampányban, ahol ingyenes gyermekszakrendelőt ígért, a Szentendrei úti fák megmentését, átlátható vezetést és párbeszédet az emberekkel. Helyette soha nem látott korrupciót, lakbér, parkolódíj és közös költség emeléseket, éveket késő, fizetős gyermekszakrendelőt, azonnali fakivágásokat és kirakat fogadóórákat kaptak az óbudaiak.

Nem mondott igazat a Római-partról, ahol ígérete ellenére felpörgette a lakóparkok építését, ahová sorra baloldali politikusok költöztek be. Ahol több száz fát vágatott ki egy teniszcentrum kedvéért. Ahol egy teljes közparkot akart eladni és beépíteni és ahol soha nem volt akkora kosz és rendezetlenség, mint manapság. Hazudott az önkormányzat által üzemeltetett szabadstrand gyanútlan használóinak is, akiket egyszer sem tájékoztatott arról, hogy a fejük fellett hígított szennyvizet engednek a Dunába.

A korábban az egész országban példaként szolgáló óbudai eredmények teljesen eltűntek. Kizárólag Kiss László DK-s polgármester újabb és újabb botrányai szerepelnek a nyilvánosságban. Óbuda-Békásmegyer korábbi nimbusza szertefoszlott, a közbiztonság és a közterületek állapotai kritikán aluli.

Kiss Lászlónak egyetlen önálló fejlesztést sem sikerült megvalósítania 5 év alatt, sőt az előző ciklus kész terveit is csak elrontani volt képes, elég csak a Pethe Ferenc téri vascsövekre, vagy a békásmegyeri piac befejezésére gondolni, ahol az áttervezéseknek köszönhetően nem jöhetett létre egy igazi központi, közösségi tér.

Az önkormányzat teljesen elszakadt az emberektől, kötelező feladatait sem végzi el, az emberek nem tudják ügyeiket intézni. Helyette többszörösére emelkedett az eredmények hiányát leplezni akaró propagandára szánt pénz, a látszatintézkedéseket a polgármester arcképével reklámozó plakáterdő. Mára az egykor jól működő önkormányzatot, egy szatócsbolt szintjére süllyesztette le a baloldal Óbudán, ahol az emberek mindennapi életét segítő intézkedések és fejlesztések helyett, pénzért árul burgonyát, almát és lekvárt a polgármesteri hivatal.

Jövőre mindezeknek véget kell vetni. Óbuda-Békásmegyert újra fejlődési pályára kell állítani. Vissza kell adni az emberek önkormányzatba vetett hitét. Gyurcsány Ferenc utasításai és a DK-s pártérdekek helyett az itt élőket képviselő vezetésre van szükség, akik a lehető leghamarabb helyre tudják hozni a Kiss László által okozott károkat.