Ugrás a tartalomhoz

Közlemény – Kiss László fizetőssé akarja tenni az óvodákat Óbudán

Óbudai szülők keresték meg frakciónkat azzal, hogy veszélybe került gyermekük óvodai elhelyezése. A DK-s Kiss László vezette önkormányzat arról tájékoztatta a gyermekek szüleit, hogy a jövőben fizetős szolgáltatásokat indítanak az önkormányzati fenntartású óvodákban és amennyiben a szülők nem fizetik meg az ott megszabott akár 60 ezer forintos havi költséget, úgy áthelyezik gyermeküket egy másik óvodai csoportba.

Mi elfogadhatatlannak tartjuk az óbudai szülők és a gyermekek bármilyen megkülönböztetését. Az óvodai csoportok anyagi helyzet szerinti szegregálása nem történhet meg Óbuda-Békásmegyeren, ezt semmiképpen sem fogjuk megengedni. Láthattuk korábban, hogy Kiss László főnöke Gyurcsány Ferenc már megpróbálta fizetőssé tenni az oktatást Magyarországon, akkor is sikerült közös erővel megakadályozni a gátlástalan próbálkozást. Most sem lesz ez másként.

Kiállunk az óbudai szülők és gyermekek jogaiért és elutasítjuk a gyermekek anyagi helyzet alapján való elkülönítését! A III. kerületben sürgősen változásra van szükség. Júniusban újra fogjuk indítani Óbudát.

 

Puskás Péter

frakcióvezető