Ugrás a tartalomhoz

Közlemény – Aláírásgyűjtés helyett tárgyaljon a polgármester a posta megmaradásáért!

Az óbudaiaknak elegük van abból, hogy Kiss László polgármester és az épp regnáló baloldal kizárólag a kormány elleni harcra használja fel az önkormányzatot. Különösen akkor, ha a folyamatos látszatpolitizálás és hergelés az itt élők érdekeit semmibe veszi és a megoldások keresése helyett csak öncélú szitkozódás és adatgyűjtés zajlik.

Képviselőink számos megkeresést kaptak a Csillaghegyen és környékén élőktől a Mátyás király úti posta tervezett bezárása miatt. Sokan kérték, hogy tegyünk valamit a postai szolgáltatások megőrzéséért és a legtöbben arra panaszkodtak, hogy bár a polgármesteri hivatalt is megkeresték, ők kizárólag az aláírásgyűjtéshez való csatlakozást kínálták fel számukra.

Kiss Lászlóék nem először járnak el hasonlóan. Egy felmerülő problémát, amely sokakat érinthet hátrányosan, nem megoldani akarnak, hanem lehetőség szerint elnyújtani, súlyosbítani és felhasználni a kormányzat elleni kommunikációjukhoz. Az sem az első alkalom, hogy ezzel végső soron önmaguk alatt vágják a fát, hiszen az óbudaiak többsége egy felelős önkormányzattól nem a kifogásokat és a nyafogást várja el, hanem a helyzet megoldását. Ha a Magyar Posta fenntartási költségoptimalizálása azzal jár, hogy egy jelentős terület gyalogosan is könnyen elérhető postai szolgáltatás nélkül marad, akkor azonnali cselekvésre van szükség, nem az emberek adatainak gyűjtésére felhasználható aláírásgyűjtésre.

Felszólítjuk Kiss László polgármestert, hogy haladéktalanul kezdeményezzen tárgyalásokat a postai szolgáltatás felügyeletét ellátó minisztérium vezetőivel annak érdekében, hogy a Mátyás király úti posta nyitva maradhasson!

Puskás Péter

frakcióvezető