Ugrás a tartalomhoz

Közlemény – A polgármesternek tisztáznia kell magát!

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség III. kerületi Szervezete rendkívüli képviselőtestületi ülés összehívását kezdeményezi az óbudai letartóztatási hullám ügyében. Mint ismert, tegnap a Polgármesteri Hivatal épületében nyomozók folytattak vizsgálatot. A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint:

„A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt a mai napon, több helyszínen eljárási cselekményeket végzett és négy személyt őrizetbe vett.
A megalapozott gyanú szerint egy férfi a kft-jén keresztül 2021-ben szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a Budapest Főváros III. Kerület – Óbuda-Békásmegyer Önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal. A gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékeként beérkezett pénzösszegeket készpénzben felvették, és korrupciós célokra fordították. A bűncselekmények elkövetéséhez használt cég megszűnt, a gyanúsított a cég könyvelési iratainak őrzéséről a törvényi követelmények ellenére nem gondoskodott. A nyomozó ügyészség a négy személlyel korrupciós és gazdasági bűncselekmények megalapozott gyanúját közölte.”

A kerületben élőknek tudniuk kell, mi történt. Mi, az óbudaiak által megválasztott képviselők sem ülhetünk tétlenül. Politikai oldalaktól függetlenül azonnali érdek annak tisztázása, hogy mi történt a Polgármesteri Hivatalban és mi vezetett a letartóztatási hullámhoz. Éppen ezért várjuk a többi párt képviselőjét is, hogy követelje az ügy tisztázását és csatlakozzon a rendkívüli testületi ülést összehívó képviselőkhöz.

Az ülésen tisztáznunk kell, hogy a letartóztatási hullámot előidéző fiktív szerződéseket az önkormányzat részéről ki kötötte, azokat a városvezetésből ki engedélyezte, ki írta alá a teljesítési igazolásokat, illetve, hogy milyen módon szennyezték be a várost jelenleg irányító politikusok otthonunk, Óbuda jó hírét.