Ugrás a tartalomhoz

Kiss László megsértette a választási törvényt

A Választási Bizottság elmarasztalta az óbudai polgármestert, Kiss törvénytelen módon, az önkormányzat erőforrásait felhasználva reklámozta a DK-s jelöltet a közösségi médiában.
.dr_kiss_laszlo_obuda_polgarmester_fetrengos_obudai_hirek.jpg2022. augusztus 31-én volt először látható az a Facebook hirdetés, amelyen Kiss a baloldal jelöltjét, Kappeller Zsuzsannát reklámozta. A kampányanyagra kattintva az felhasználókat a közpénzből fenntartott és az önkormányzat hivatalos tájékoztató oldalaként szolgáló obuda.hu-ra irányította a hirdetés. Ezzel egyértelműen azt a tényt kívánta erősíteni Kiss, hogy ő közel sem mindenki, hanem leginkább Kappeller polgármestere.

hirdetes.png

A Választási Bizottság megállapította, hogy

Kiss László megszegte a választás tisztaságáról szóló törvényt, amikor az önkormányzat infrastruktúrájának, kommunikációs csatornáinak és anyagi eszközeinek felhasználásával előnyben részesítette és közpénzből népszerűsítette a DK-s jelöltet.

A határozat szerint: „Az önkormányzat hivatalos honlapja közpénzből finanszírozott önkormányzati infrastruktúra, ezáltal a képviselőjelöltet támogató hirdetéshez közpénz lett felhasználva, amivel megsértette a választás tisztaságának megóvása, az esélyegyenlőség a jelöltek és a jelölő szervezetek között, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás választasi alapelvét.”

Az eset felvetheti a tiltott kampányfinanszírozás kérdéskörét is, amellyel legutóbb áprilisban is gyanúba keveredett az összeállt baloldal Óbudán. Emlékezhetünk a Szabó Tímea finanszírozásáról közzétett felvételekre, ahol a kampány egyik irányítója mondta el, hogy kábítószer-kereskedelemből származó pénzek is érkezhettek a költségek fedezésére. Sőt, időközben Kiss is gyanúba keveredett a középnzek felhasználásával kapcsolatosan, amiért akár letöltendő börtönbüntetés is várhat rá.

Úgy látszik, hogy a börtön fenyegetésének árnyékában már minden mindegy, Kiss bedobta a gyeplőt a lovak közé és a megjelenés mellett már a látszatra sem hajlandó adni. Teljesen mindegy mi szabályos, mi tisztességes, mi törvényes. A hétvégén sem pihen a DK-s propagandagépezet, lecsóval és jégkrémmel kívánják magukhoz csábítani a választópolgárokat. Az efféle osztogatás szintén tilos kampányidőszakban, de úgy látszik, a baloldal mindent feltett az időközi választásra.

Gyurcsány elmondta, hogy készülnek. Most már tudjuk mire. Választási csalásra.

Forrás: Óbudai Hírek