Ugrás a tartalomhoz

Karácsony Gergely újabb sikere: Budapest lekerült a legjobb városok listájáról

Habár Karácsony Gergely mindig élhető és fejlődő Budapestről beszél, mégis a baloldali vezetésének a köszönhetően a főváros idén már nem került fel a legjobb városok listájára.

Karácsony Gergely újabb sikere: Budapest lekerült a legjobb városok listájáról 

Karácsony ténykedésének eddigi egyetlen komoly eredménye: a közlekedési dugók sora
Fotó: MH/Török Péter

Sajnos kiesett Budapest a világ legjobb városai közül – hívta fel a figyelmet a Fidesz Budapest friss bejegyzésében.

„A Time Out magazin 2022-ben is kiadta a világ legjobb városait rangsoroló listáját, amelyre sajnálatos módon Budapest nem fért fel – holott tavaly még a 29. helyen szerepelt. Az idei rangsorolásnál fontos szempont volt, hogy ne csak jó legyen meglátogatni az adott várost, de jó legyen ott élni is” – írta a kormánypártok fővárosi frakciója.

A bejegyzésben kiemelték: „2019-ben az EBD Európa legjobb úti céljának, a Lonely Planet a világ második legjobb helyének választotta Budapestet, ráadásul fővárosunk elnyerte az Európa Sportfővárosa címet is.”

Az elképzelhető okok között a frakció szerint meg kell említeni a vállalhatatlan forgalmi káoszt, a szemetes, elhanyagolt köztereket, valamint a romló közbiztonságot.

Bejegyzése végén a Fidesz–KDNP nyomatékosította: „Bármelyik is az ok, ez egyértelmű üzenet a Karácsony Gergely-féle városvezetésnek: Budapest nem jó úton halad! Ötletelgetés és látszatintézkedések helyett ideje lenne a budapestiek valódi problémáira valódi megoldásokat találni!”

Forrás: Magyar Hírlap