Ugrás a tartalomhoz

Ima a békéért és a lengyel-magyar barátságért

A Magyar-Lengyel Barátság Napja alkalmából szerveztek találkozót a kaszásdűlői Boldog Jerzy Popiełuszko emlékparkban. A résztvevők a békéért és a lengyel-magyar kapcsolatokért is imádkoztak.

A közös imát, amelyen Bús Balázs, a választókerület képviselőjelöltje is részt vett, Krzysztof Grzelak SChr, a Budapesti Mindenkor Segítő Szűz Mária templom lengyel plébánosa és Molnár István, az Óbuda-Hegyvidéki Szentháromság templom plébánosa vezette. István atya bevezető imája után a lengyel plébános olvasta fel Szent II. János Pál ma is aktuális gondolatait. Ezután István atya Ferenc pápának a háború beszüntetésére felhívó sorait ismertette.

Külön könyörgés hangzott el a sebesültek ápolóiért, a segélyszervezetek munkatársaiért, a segélyakcióban részt vevő magyar rendőrökért, katonákért és orvosokért is. Ezután a résztvevők imádkoztak az áldozatokért, azok családjaiért, az özvegyen, árván maradtakért. Végül Assisi Szent Ferenc szavait idézve István atya a jelenlévőkért imádkozott, hogy ahol gyűlölet lakik, oda szeretetet vigyenek, ahol pedig kétségbeesés, oda reményt.

A Himnusz eléneklése után Krzysztof atya számolt be arról, hogy nemrégen egy lengyel püspök is meglátogatta az emlékparkot, és örökre a szívébe zárta azt.

Zło dobrem zwyciężaj! Győzd le a rosszat jóval!

Bús Balázs Facebook-oldalán számolt be az eseményről. „1990 óta veszek részt kampányokban, de ennyi gonoszsággal, mint a mostani óbudaiban még nem találkoztam. Azt hiszem, ma sokkal nagyobb szükség van a Popiełuszko atyának Pál apostoltól idézett szavaira: Ne győzzön le téged a gonosz, hanem győzd le a rosszat jóval.