Ugrás a tartalomhoz

Dr. Kiss László: „Törjük meg a gyerekbántalmazásokat övező csendet, és álljunk ki közösen a gyerekek biztonságáért!”

Az óbuda.hu-n megjelent Dr. Kiss László polgármester közleménye, amely konkrét ügy kapcsán vádakat fogalmaz az előző önkormányzati vezetéssel kapcsolatban. A közlemény súlyos csúsztatásokat tartalmaz, egyértelműen a politikai tőkekovácsolás céljára felhasználva a gyermekbántalmazás problémáját.

Nézzük a tényeket:

A 2019. márciusában indult nyomozás során az előző önkormányzati vezetés teljes körűen együttműködött a nyomozó hatóságokkal és az óvoda vezetésével. Az érintett óvodapedagógus munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntettük, a folyamatban lévő nyomozás érdekeire figyelemmel és az ügy felderítése érdekében a nyomozó hatósággal egyeztetve és iránymutatásai alapján jártunk el mindenben. Dr. Kiss László polgármester egy nagyon fontos tényre nem hívja fel a figyelmet az ügy kapcsán. A nyomozás 2020. áprilisában, azaz az ő polgármestersége idején zárult le és történt meg a vádemelés. Ez az jelenti, hogy már az új önkormányzati vezetésnek volt lehetősége arra, hogy egy már lezárult nyomozást követően, a vádemelésben megfogalmazottak alapján vizsgálatot indítson és tegyen lépéseket a hasonló esetek megelőzése érdekében.

Az előző vezetés minden, gyermekeket érintő, bántalmazással összefüggő és egyéb ügyben segítséget nyújtott mind a szülőknek, mind a pedagógusoknak, kiemelt hangsúlyt helyezve a gyermekvédelmi jelzőrendszer hatékony működtetésére.

Dr. Kiss László polgármester ebben a rendkívül érzékeny ügyben politikai pedofíliát valósít meg, a nyomozás lezárásából adódó kötelezettségeit az előző vezetést hazug módon megvádolva teljesíti.

Sajnáljuk polgármester úr, hogy egy rendkívül érzékeny témát Önnek csak így sikerül kezelnie, és az egyébként üdvözlendő prevenciós intézkedéseit politikai köntösbe bújtatva, az előző vezetést rágalmazva igyekszik eladni.