Ugrás a tartalomhoz

Bűnpártolás helyett szakértő városvezetést Óbudán

Hetek óta zajlik a bűnösöket pártoló kampány a Párbeszéd, az MSZP és a DK politikusaival, melyben azt vetik Bús Balázs, korábbi polgármester szemére, hogy amíg a rendőrségi nyomozás érdekei azt kívánták, azaz sikeresen fel lehetett deríteni és el lehetett kapni a bűnözőket, addig nem tárta a széles nyilvánosság elé az Óbudán óvodai környezetben kialakult szexuális visszaélést. Ahogy utódja is, dr. Kiss László, a bűnpártoló koalíció tagja is tette később.

híreket szemlézve látni, hogy a rendőrséggel történő együttműködés tagadását hirdető politikusok egyike, Vadai Ágnes kérdését “Polt Péter feljelentésként értékelte”. Vadai azt kérdezte, hogy „indult-e már nyomozás a legújabb pedofil ügyben, miután egy óbudai óvónő korábban pedofil felvételeket készített a rábízott gyermekekről”. Vadai Ágnes (DK) azt írta, a kerület előző, fideszes vezetése tudott az „óbudai óvónő visszataszító” tetteiről, mégsem tett semmit.”

Számunkra megnyugtató, ha a rendőrség megvizsgálja, hogy egy folyamatban levő nyomozás során be kell-e tartani a Büntető eljárásról szóló 2017. évi XC. Törvény 264. § (7) bekezdését, vagy ahogy a bűnpártoló politikusok, a DK-s Vadai Ágnes, a PM-s Szabó Tímea és – legnagyobb meglepetésre – dr. Kiss László polgármester (tulajdonképpen saját magát is feljelentve ezzel) követeli, nyugodtan törvényt lehet sérteni úgy, hogy azzal a bűnözők éberségét is felerősítsük az ellenük zajló fedett nyomozással szemben fellépő magatartással?

Olvassa tovább az Óbudai Hírek blogon >>>