Ugrás a tartalomhoz

Bűncselekmény: Fenyeget az alpolgármester és a bizottsági elnök

Rózsa László DK-s képviselő, egészségügyi bizottsági elnök és Hazai András alpolgármester visszaéltek hivatali hatalmukkal, bűncselekményt követtek el, amikor verbálisan fenyegették az egészségügyi dolgozókat, jogosulatlanul írtak alá meghatalmazást, súlyosan sértették az adatvédelmi szabályokat.

Amint a 24.hu is megírta, Rózsa László DK-s képviselő, az Egészségügyi Bizottság elnöke és Hazai András szintén DK-s alpolgármester február 13-án a Laktanya utcai Tüdőgondozóban verbálisan fenyegette a szabályokhoz ragaszkodó egészségügyi dolgozókat.

Ismerőse leleteit szerette volna kikérni egy hölgy a Szent Margit Rendelőintézet Tüdőgondozójában, azonban a meghatalmazásán sem a páciens aláírása nem szerepelt, sem tanúk nem voltak rajta. A két politikus tanúként írta alá a meghatalmazást anélkül, hogy a meghatalmazó pácienssel egyáltalán beszéltek volna. Majd a meghatalmazás alapján minősíthetetlen stílusban követelték az egészségügyi dolgozóktól, hogy a hiányos meghatalmazás alapján adják ki a leletet.

Az eset sérti a Rendelőintézet adatvédelmi szabályait, kimeríti a hivatali hatalommal való visszaélés esetét. A Rendelőintézet vezetése feljegyzésben fordult Kiss László, immár DK-s polgármesterhez, aki így minden részlettel tisztában volt. A polgármester ahelyett, hogy kivizsgálta volna az esetet, eltussolni próbálta párttársai tettét.

A politikusok tette nem meglepő: a DK pártelnöke, Gyurcsány Ferenc volt az az utóbbi évtizedek legsúlyosabb rombolását kísérelte meg a kerület egészségügyében, amikor 2008-ban a Szent Margit Kórházat be akarta záratni. Pártársai csak a gyurcsányi úton járnak, amikor fenyegetik az egészségügyi dolgozókat.

Az Óbudai Polgári Frakció képviselői követelik  az eset dokumentumainak nyilvánosságra hozatalát, a Rózsa László és Hazai András által elkövetett hivatali és adatvédelmi bűncselekmények részletes kivizsgálását és az érintettek felelősségének megállapítását!