Ugrás a tartalomhoz

Az óbudai baloldal csak ígérget, a megvalósítás még várat magára

A képviselőtestület június 23.-án megtartott ülésén döntés született arról, hogy az önkormányzat forrásokat csoportosít át a tulajdonban álló Laborc utcai Óbudai Barátság Szabadidőpark bezárt strandjának újranyitása érdekében. Az elfogadott döntés értelmében csak a tervezési folyamat indulhat el. Ez a döntés valójában nem más, mint időhúzás azért, hogy a felháborodott óbudai lakosokat megnyugtassák. Idén nyáron nem tervezgetni kellett volna, hanem újra megnyitni a közkedvelt strandot.

Emlékezzünk vissza, tavaly nyáron nagy tiltakozást váltott ki az önkormányzat döntése, hogy bezárja az évek óta működő strandot. A napközis táborban nyaraló gyerekek az árnyékba húzódva töltötték a napjaikat, nem engedték nekik használni a medencét. A záporozó szülői panaszokra válaszul az önkormányzat illetékesei vízipisztolyokat osztottak ki a gyerekeknek, és arra bíztatták őket, hogy egymást locsolják velük. A szülőket megdöbbentette ez a cinikus hozzáállás. Bús Balázs és a Fidesz önkormányzati képviselői strandbelépőket vásároltak a gyerekek számára, azonban a jegyek átvételét az önkormányzat illetékesei megtagadták. A park általános állapota annyit romlott a tavalyi évben, hogy idén már nem is itt tartja az önkormányzat a gyermek napközis tábort.

A III. kerületieknek nem ígérgetésekre van szükségük, hanem tettekre. Sajnos a baloldali vezetéstől csak ígéreteket várhatunk!

A Képviselőtestület tárgyalt a botrányos körülmények között, közpénzből működő Óbuda újság további sorsáról is. Az önkormányzat jelenlegi, balliberális vezetése alatt ez az évtizedek óta működő lap Szabó Tímea közpénzből finanszírozott szócsövévé silányult. A választási kampányban törvényt sértve juttatták előnyhöz az ellenzék képviselőjelöltjét azzal, hogy csak ő szerepelhetett az újságban. A választási bizottság a törvénysértés miatt elmarasztalta a lapot. Mostanra az önkormányzat már az újság kiadójával is összeveszett és szerződést bontott. Teljes a káosz, a most tárgyalt előterjesztés alapján az erős momentumos kötődéssel rendelkező, önkormányzati tulajdonú Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft-hez került az Óbuda újság, a jövőben a cég feladata lesz a lap kiadása.